Συνοριακοί φύλακες στα αεροδρόμια, ανακριτικοί υπάλληλοι σε 5 μήνες - «Μπάχαλο» στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 09:04 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις μαζικές προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία με διαφόρους τρόπους, οι οποίοι δημιουργούν προσωπικό πολλών ταχυτήτων και προκαλούν εσωτερικές δυσλειτουργίες στο Σώμα.

Οι κυβερνώντες προσπάθησαν να μας πείσουν ότι η πρόσληψη 1500 ειδικών φρουρών, με διαδικασίες fast-track, ήταν άμεσης προτεραιότητας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Αναλόγως, η πρόσληψη 800 συνοριακών φυλάκων στα νησιά και στον Έβρο, ήταν αναγκαία κι εσπευσμένη για την καταπολέμηση του μεταναστευτικού ζητήματος. Κορωνίδα αποτέλεσε η δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, η οποία θα στελεχωθεί με προσωπικό που θα αποκτήσει ανακριτικά καθήκοντα μετά από 5 μήνες εκπαίδευσης.

Όταν από την αρχή της θητείας του, ο ίδιος ο Υπουργός έκανε λόγο για αναβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων, οι εξελίξεις αυτές τον διαψεύδουν κάθετα, καθότι είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τις δεσμεύσεις του και υπονομεύουν το πάγιο αίτημά μας για πρόσληψη Αστυνομικών μόνο μέσω πανελλήνιων εξετάσεων.

Απόδειξη των παρασκηνιακών διαδικασιών που επικρατούν, είναι το αίτημα που κατατέθηκε για τροποποίηση της πρόσληψης 800 συνοριακών φυλάκων στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Ειδικότερα, ζητείται η τοποθέτηση 300 συνοριακών φυλάκων στις ΑΔ Σερρών, Καβάλας και Ροδόπης και η τοποθέτηση των υπόλοιπων 500 στα αεροδρόμια όλης της χώρας.

Στο ίδιο πνεύμα, η Ένωσή μας από την πρώτη στιγμή δήλωσε κάθετα αντίθετη και στη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Το ίδιο έπραξαν κι άλλες Πρωτοβάθμιες Ενώσεις, η Ομοσπονδία μας, καθώς και σημαντική μερίδα της κοινωνίας. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να παραδεχτεί την αστοχία της. Οι νέοι Αστυνομικοί, όπως φημολογείται, θα λάβουν ανακριτικά καθήκοντα με μόλις 5 μήνες εκπαίδευση και θα τοποθετηθούν στον τόπο συμφερόντων τους, όταν οι Αστυνομικοί της Σχολής Αστυφυλάκων εκπαιδεύονται 3 χρόνια και τοποθετούνται μόνο στην Αττική!

Ενόσω υπάρχουν χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν πάνω από 10 έτη μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους και περιμένουν την πολυπόθητη μετάθεσή τους στον τόπο συμφερόντων τους, η όποια εκτροπή από τις διατάξεις του Κώδικα Μεταθέσεων αποτελεί «ταφόπλακα» για τις θέσεις των επερχόμενων τακτικών μεταθέσεων. Η ίδια αδικία διαφαίνεται να επιχειρείται και με το αίτημα τοποθέτησης 500 συνοριακών φυλάκων στα αεροδρόμια, με την προσχηματική «βάφτισή» τους ως «σύνορα της χώρας».

Αν ο κ. Υπουργός ενδιαφέρεται για την στελέχωση των αεροδρομίων, και δη για το αεροδρόμιο «Μακεδονία», γιατί δεν άλλαξε το οργανόγραμμά του ώστε να αυξηθούν οι θέσεις των τακτικών μεταθέσεων;

Όταν ο κ. Υπουργός συνεχώς υπόσχεται Αστυνομικούς στο δρόμο, πως επιτρέπει να αδειάζουν οι μάχιμες Υπηρεσίες; Πότε θα γίνει επιτέλους ορθή κατανομή του προσωπικού στις Υπηρεσίες βάσει των πραγματικών αναγκών τους;

Όταν ο προϋπολογισμός του Υπουργείου μας είναι ήδη μειωμένος για τις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών του και μέρος της νυχτερινής εργασίας παραμένει απλήρωτο, πως θα αμείβονται οι νεοπροσληφθέντες χωρίς να επηρεαστεί το ύψος των αποδοχών του υπολοίπου προσωπικού;  Εκτός αν υπάρχουν κι αλλά κρυφά «χαρτιά» στην ατζέντα του κ. Υπουργού και δούμε παρόμοιες αλχημείες με αυτές του μισθολογίου του 2017, όπου εφευρέθηκε η Γ’ κατηγορία με τον αβάσιμο χαρακτηρισμό του «πρώην ε.φ. – πρώην σ.φ.», πάρα την προηγούμενη ομογενοποίηση του Σώματος.

Το συμπέρασμα είναι αναντίλεκτο, δεν ξέρουμε πλέον τι μας ξημερώνει!

Σήμερα, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορικά απαράδεκτη προσπάθεια διχασμού και υποτίμησης της εισαγωγής στις Σχολές της Αστυνομίας μέσω των πανελλήνιων εξετάσεων, καθώς και της καταστρατήγησης του Κώδικα Μεταθέσεων. 

Ως Αστυνομικοί θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο για την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στις εσωτερικές λειτουργίες της ΕΛΑΣ. Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι υπόγειες μέθοδοι που τεχνάζεται η Κυβέρνηση, θα μας βρουν απέναντι, κι αν χρειαστεί ακόμα και στο δρόμο, για να θωρακίσουμε το επάγγελμα και το μέλλον των οικογενειών μας!

   

Θεσσαλονίκη, 1 Φεβρουαρίου 2021

     

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος    ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                    6948753589

 

Πηγή: eaythes.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...