Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης για τις παραβιάσεις του χρόνου εργασίας του αστυνομικού προσωπικού και απέστειλε τις παρακάτω προτάσεις προς τον Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. Χρήστο ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ.

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε, σήμερα, την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης για τις επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις του χρόνου εργασίας.

Μετά από συζήτηση με τη Διοίκηση και υπηρετούντες συναδέλφους μας, μας εκφράστηκε δυσαρέσκεια για τα συνεχή μέτρα τάξης που βαραίνουν κυρίως την Υποδιεύθυνση Τροχαίας και τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τροχαίας, λόγω των συχνών επισκέψεων τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και άλλων επισήμων προσώπων στην πόλη.

Οι δυο τελευταίες επισκέψεις του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαίωσαν την ασυδοσία που επικρατεί στην απασχόληση των συναδέλφων της Τροχαίας. Ειδικότερα, Αστυνομικοί των περιφερειακών Τμημάτων Τροχαίας εργάστηκαν σε τριπλό διακεκομμένο (σπαστό) ωράριο, ενώ οι δικυκλιστές της Τροχαίας, για πολλοστή φορά, εργάστηκαν 12 και άνω ώρες, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται! Η αντιμετώπιση αυτή είναι απαράδεκτη και απορριπτέα, και η ευθύνη δεν περιορίζεται μόνο εντός της Διεύθυνσης Τροχαίας.

Η όλη κατάσταση, μας κάνει να αναρωτιόμαστε, πως είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να κινείται καθημερινά στην Αθήνα χωρίς κανένα πρόβλημα, και όταν ο ίδιος έρχεται στη Θεσσαλονίκη να παραλύουν σχεδόν όλες οι Αστυνομικές Υπηρεσίες;

Μέχρι σήμερα, οι Διοικήσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας περιορίζονται στο να διαπιστώνουν και να μεταφέρουν τα προβλήματα των Υπηρεσιών στους προϊσταμένους τους. Επειδή η προσέγγιση αυτή έχει ως συνέπεια,  οι προτάσεις να μένουν στα λόγια, χωρίς να υιοθετούνται, προτείνουμε:

• Τον άμεσο διπλασιασμό των δικυκλιστών της Τροχαίας που θα προκύψει από δηλώσεις επιθυμίας του προσωπικού όλης της ΓΑΔΘ. Η απόφαση αυτή θα λύσει μεγάλο μέρος των προβλημάτων της Υπηρεσίας.
  • Τον ορθό καταμερισμό των μέτρων από την Διεύθυνση Τροχαίας στις υφιστάμενες Υπηρεσίες, βάσει των πραγματικών τους δυνάμεων, και όχι εξ ολοκλήρου ανάθεση στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας, η οποία τείνει να υποκαταστήσει την πρώτη.
  • Την ομαλή συνεργασία των Διευθύνσεων που συμβάλλουν στις κινήσεις των επισήμων προσώπων, η οποία θα εξαλείψει την κατασπατάληση δυνάμεων.

Επειδή, η Διεύθυνση Τροχαίας απασχολείται επί μονίμου βάσεως σε επισκέψεις επισήμων προσώπων και σε άλλες εκδηλώσεις (ποδηλατοδρομία, πεζοδρόμηση κτλ) και η καταπόνηση του προσωπικού έχει αυξηθεί κατακόρυφα, αναμένουμε από μέρους σας την άμεση εξεύρεση λύσεων. Σε περίπτωση που οι συνάδελφοί μας θα υποστούν σε επόμενα μέτρα τροχαίας τις ίδιες καταστρατηγήσεις του χρόνου εργασίας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την προστασία των μελών της.

Πηγή: Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσαλονικης.

Κατηγορία Ε.Α.Υ.Θ. & Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε τις εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 στην κατάμεστη αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Μετά την ίδρυση του πρώτου Περιφερειακού Ιατρείου της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝ, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αιτήθηκε προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ, μέσω της ΠΟΑΣΥ, την επέκταση αυτής της απόφασης και στο 424 ΓΣΝ. Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει:

Κατηγορία ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ:

Με αφορμή την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη που αποτελούταν στο σύνολο της από αλλοδαπούς μετανάστες, η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης απέστειλε μια σειρά προτάσεων προς τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόριο Γερακαράκο για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κατηγορία Ε.Α.Υ.Θ. & Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της Ε.Α.Υ.Θ. ΤΕΡΖΟΥΔΗ Σωτήριου σχετικά με εάν η λήψη βιντεοληπτικού υλικού που απεικονίζει αστυνομικού υπάλληλους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους είναι σύννομη, ιδίως μέσα στα αστυνομικά τμήματα.

Κατηγορία ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Όμιλο Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και το 4ο Λύκειο Εύοσμου πραγματοποιούν την Παρασκευή 17-05-2019 στο Ισόγειο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης την πρώτη τους κοινή οικολογική- περιβαλλοντική δράση.

Το τέλμα του ελληνικού ποδοσφαίρου αποτυπώθηκε πλήρως στον τελικό αγώνα Κυπέλλου στην Αθήνα. Αν κι ο αγώνας, τύποις, ήταν χαρακτηρισμένος ως κεκλεισμένων των θυρών, οι «επίσημοι προσκεκλημένοι» που εισήλθαν στις VIP θύρες, προκάλεσαν ταραχές και συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Κατηγορία ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ:

Τα Προεδρεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Προϊστάμενο Επιτελείου του

Κατηγορία Ε.Α.Υ.Θ. & Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σάς προσκαλεί στον ετήσιο χορό της που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρα 22:00 στο κέντρο διασκέδασης «Πύλη Α» με τον Αντώνη Ρέμο.

Το τελευταίο διάστημα τόσο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εκδίδουν διαταγές για την χορήγηση των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων στο

Κατηγορία Ε.Α.Υ.Θ. & Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης απέστειλε το παρακάτω έγγραφο προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ, για την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του αεροδρομίου "Μακεδονία" με αστυνομικό προσωπικό.

Κατηγορία ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ

Για πρώτη φορά, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης διοργανώνει 4ημερη εκδρομή για τα μέλη της στο Βελιγράδι.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί 7-10 Ιουνίου 2019 (4 ημέρες/3 νύχτες) και περιλαμβάνει μια ημερήσια εκδρομή στο Νόβισαντ.

Κατηγορία Ε.Α.Υ.Θ. & Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ανέλαβε ακόμη μία πρωτοβουλία με στόχο να αναδείξει τα προβλήματα του κλάδου μας εκπληρώνοντας τον ρόλο και τους σκοπούς του συνδικάτου μας.

Κατόπιν εισηγήσεως του Προέδρου, στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε χθες 18-03-2019, αποφασίστηκε ομόφωνα η καταβολή εφάπαξ βοηθήματος ύψους 500 ευρώ σε όποιο μέλος της ένωσης αποκτά 4ο παιδί.

Κατηγορία ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ:

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ήρθε σε επαφή με τον όμιλο «Ελληνικά Πετρέλαια» και την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τους μετέφερε τις ανάγκες του αστυνομικού προσωπικού της ΓΑΔΘ.

Κατηγορία ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ:

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους εκλεγμένους Βουλευτές και Δημάρχους του Νομού Θεσσαλονίκης σε μια ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αστυνομικός της Θεσσαλονίκης.

Σελίδα 1 από 17

cache/resized/e2354e8728fdfdcee668f11f9e40ecd7.jpg
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε πριν από λίγο σε κοσμηματοπωλείο στο Καλοχώρι. Σύμφωνα με
cache/resized/a5a71f929ca157e5dc5da5870fe7bb40.jpg