Συνάντηση Ε.Α.Υ.Θ - Ηγεσίας για όλα τα ζητήματα της ΓΑΔΘ

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 20:09 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος ΣΚΟΥΜΑΣ και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος κ. Λάζαρος ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για πραγματοποίηση συνάντησης εφ' όλης της ύλης παρουσία των Αστυνομικών Διευθυντών της ΓΑΔΘ.


Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας ήταν να τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα των Αστυνομικών Διευθύνσεων και να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις

που θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία και συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών. Οι Αστυνομικές Υπηρεσίες είναι αλληλεξαρτώμενες, κι ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται η μετακύλιση ευθυνών. Παρακάτω αναφέρονται όσα θέματα έθιξε η Ένωση για κάθε Αστυνομική Διεύθυνση ξεχωριστά.


Διεύθυνση Αστυνομίας


Το κυριότερο ζήτημα που αναφέρθηκε είναι η χορήγηση των 8000 οφειλόμενων αναπαύσεων στους συναδέλφους στα 17 ΑΤ της πόλης. Το τρίπτυχο έλλειψη προσωπικού-κατασπατάληση δυνάμεων σε μέτρα τάξης- φύλαξη «άστοχων» στόχων, είναι η πηγή όλων των προβλημάτων. Ακόμα και η απεμπλοκή της Διεύθυνσης Αστυνομίας από πληθώρα στόχων, οι οποίοι ανατέθηκαν σε άλλες ΑΔ, δεν άλλαξε ουσιωδώς το υπηρεσιακό τοπίο. Η Ένωση επισήμανε την ανάγκη μείωσης των μέτρων τάξης και την επιπλέον στήριξη των ΑΤ με άλλες επιμέρους στοχευμένες ενέργειες.

 

Διεύθυνση Τροχαίας


Το ζήτημα που κυριάρχησε ήταν η έλλειψη προσωπικού στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας και ο τρόπος που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Η Ένωση πρότεινε τον επανακαθορισμό των γεωγραφικών αρμοδιοτήτων των Τμημάτων Τροχαίας, τα οποία είναι δυσανάλογα σε σχέση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας. Η πρόταση αυτή κίνησε το ενδιαφέρον του Διευθυντή, ο οποίος δήλωσε ότι αφότου καταρτίσει ανάλογη μελέτη για τον τρόπο εφαρμογής της, θα την προωθήσει στο Αρχηγείο.


Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης


Παρότι οι διμοιρίες είναι μόνιμα υποστελεχωμένες, 80 συνάδελφοι ενισχύουν καθημερινά την Διεύθυνση Αστυνομίας, μειώνοντας επιπλέον την υπάρχουσα δύναμη της Διεύθυνσης. Επίσης, τέθηκε το θέμα των εκπαιδεύσεων των διμοιριών, το οποίο είναι πρωτεύουσας σημασίας για την φυσική κατάσταση των υπηρετούντων και ταυτίζεται με την αποστολή της Διεύθυνσης. Ιδιαίτερα μετά την απεμπλοκή των δυνάμεων από τις μετακινήσεις στα νησιά, θα πρέπει να επανεκινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την έναρξη των εκπαιδεύσεων.


Διεύθυνση Αλλοδαπών


Οι τεράστιες υπηρεσιακές ανάγκες και η αποστολή της Διεύθυνσης έχουν ως αποτέλεσμα, το προσωπικό των ΤΔΜ να έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού ζητήματος. Ωστόσο, εκτός από τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, την αντιμετώπιση της λαθροδιακίνησης μεταναστών και όλες τις άλλες αρμοδιότητες της Υπηρεσίας, οι συνάδελφοι των ΤΔΜ απασχολούνται και σε αλλότρια καθήκοντα. Όλα τα παραπάνω έχουν άμεσες συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας, με πρώτη απόδειξη την αύξηση των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων.


Διεύθυνση Άμεσης Δράσης


Σε μια από τις πολυπληθέστερες Αστυνομικές Διευθύνσεις, στο προσωπικό της οποίας έχουν ανατεθεί πολυσήμαντα καθήκοντα, δεν έχει γίνει συγκέντρωση προσωπικού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην επικοινωνία μεταξύ των υπηρετούντων και της Διοίκησης.
Η αλλαγή του ΠΚ έχει επιδράσει σε μεγάλο βαθμό στις αστυνομικές πρακτικές, κι ως εκ τούτου, επιβάλλεται να δοθούν στους Αστυνομικούς συγκεκριμένες εντολές για τον τρόπο που θα χειρίζονται στο εξής αδικήματα που δεν υφίστανται πλέον.
Το Προεδρείο κατήγγειλε την μη χορήγηση δωρεάς 150 στολών για τους υπηρετούντες της ΔΙΑΣ, εξαιτίας των υψηλότερων προδιαγραφών τους εν συγκρίσει με τις προβλεπόμενες.


Διεύθυνση Ασφαλείας


Η έλλειψη προσωπικού μαστίζει τα περισσότερα Τμήματα Ασφαλείας και τροχοπεδεί το έργο των συναδέλφων μας. Το Προεδρείο αιτήθηκε την ενίσχυση των ΤΑ και ειδικότερα των ΤΑ Λευκού Πύργου και Ωραιοκάστρου, τα οποία έχουν μεγαλύτερα υπηρεσιακά κενά. Επίσης, αναφέρθηκε η πάγια θέση της Ένωσης για αξιοποίηση όλων των Αστυνομικών που ασκούν ανακριτικά καθήκοντα στη θέση του Αξιωματικού Υπηρεσίας, ανεξαρτήτου βαθμού.


Η Ηγεσία της ΓΑΔΘ τοποθετήθηκε για το σύνολο των επισημάνσεων και των προτάσεων του Προεδρείου. Συγκεκριμένα, οι Διευθυντές δεσμεύτηκαν για την άμεση μείωση του αριθμού των Αστυνομικών που απασχολούνται σε μέτρα τάξης.
Παράλληλα, θα υπάρξει επαναξιολόγηση όλων των ευπαθών στόχων, ενώ το πρώτο άμεσο αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η απεμπλοκή των αστυνομικών από τις δομές φιλοξενίας .


Το Προεδρείο της Ένωσης εκφράζει την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση της σύσκεψης, η οποία αποδεικνύει το ενδιαφέρον και την αγωνία των παρευρισκομένων για το υπηρεσιακό μέλλον της ΓΑΔΘ. Κι επίσημα, όλοι είναι γνώστες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης. Αναμένουμε ότι η Ηγεσία θα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της και θα διευκολύνει αισθητά την καθημερινότητα των συναδέλφων μας. Πλέον, δεν είναι εποχή για ευχές αλλά για πράξεις.
Η Ένωσή μας θα συνεχίσει την διαχρονική προσπάθειά της για τήρηση των οργανογραμμάτων των Υπηρεσιών, έως ότου να μην χρειάζονται παρεμβάσεις για να εξασφαλίζουμε τα αυτονόητα εργασιακά μας δικαιώματα.

 

Θεσσαλονίκη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

                

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

V

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...