Αίτημα αποζημίωσης των μη χορηγούμενων αδειών.

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020 12:06 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Αίτημα της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, για αποζημίωση ημερών μη ληφθείσας αδείας, όταν αυτή δεν χορηγείται λόγω έκτακτων γεγονότων ή καταστάσεων.

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Τα τελευταία χρόνια, η παράταση του χρονικού διαστήματος για τη λήψη των κανονικών αδειών από το αστυνομικό προσωπικό, έχει καταλήξει να είναι μια πάγια τακτική της Ηγεσίας για να καλυφθεί η έλλειψη προσωπικού σε κάθε απρόβλεπτο ή σημαντικό γεγονός υπηρεσιακού ενδιαφέροντος.

Οι έκτακτες ανακύψασες ανάγκες, το μεταναστευτικό ζήτημα και η υγειονομική κρίση, έχουν αλλάξει άρδην τα υπηρεσιακά δεδομένα. Σήμερα, ο Έλληνας Αστυνομικός έχει μετατραπεί σε «παιδί για όλες τις δουλειές», επωμιζόμενος τις περισσότερες αρμοδιότητες, πολλές φορές ακόμα και κατ’ αποκλειστικότητα, σε σχέση με τα άλλα Σώματα Ασφαλείας και τις υπόλοιπες δημόσιες Υπηρεσίες. Δυστυχώς, όσο μεγαλύτερη είναι η προσπάθεια που καταβάλλει, τόσο μικρότερη είναι η αναγνώριση που λαμβάνει από την Πολιτεία.

Πλέον, δεν είναι αυτονόητη ούτε η χορήγηση των κανονικών αδειών εντός των προβλεπομένων χρονικών ορίων, καθώς διατάσσεται η μια παράταση μετά την άλλη και οι οφειλόμενες ημέρες προστίθενται στις αντίστοιχες άδειες του επόμενου έτους. Ιδίως, μετά την έξαρση της πανδημίας και την μακρά αναστολή αδειών που διανύουμε, είναι βέβαιο ότι η επόμενη παράταση θα είναι μεγάλη για να προλάβουν όλοι οι συνάδελφοι να λάβουν τις μέρες αδείας που δικαιούνται.

Δυστυχώς, η υπηρεσιακή εμπειρία μας υποδεικνύει ότι όταν οι οφειλόμενες άδειες του προσωπικού είναι πολυήμερες, όσο μεγάλη κι αν είναι η παράταση που θα δοθεί για τη λήψη τους, είναι φύσει αδύνατο να μην προκύψουν απροσπέλαστα κωλύματα στην έκδοση και την εκτέλεση υπηρεσίας. Πολύ περισσότερο σήμερα, που βιώνουμε μια πρωτόγνωρη συγκυρία, οι ανάγκες που ανακύπτουν είναι συνεχείς κι αστάθμητες.

Για να επιτευχθεί λοιπόν η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών και ο περιορισμός της συσσώρευσης αδειών, πρέπει να πάψει η μετάθεση της χορήγησης αδειών στο μέλλον και να προβλεφθεί η δυνατότητα αξίωσης του Αστυνομικού για αποζημίωση όλων των ημερών μη ληφθείσας αδείας, όταν αυτή δεν του χορηγείται εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων λόγω έκτακτων γεγονότων ή καταστάσεων που επιβάλλουν επαυξημένη παρουσία προσωπικού στις αστυνομικές Υπηρεσίες.

Καθώς μιλάμε για έμμεσο εξαναγκασμό μη λήψης της προβλεπόμενης άδειας και παροχή εργασίας κατά τον χρόνο κατά τον οποίο έπρεπε να διανύεται άδεια, η διατάραξη που προκαλείται στον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων μας έχει σοβαρές οικονομικές και ψυχολογικές προεκτάσεις που επηρεάζουν χιλιάδες οικογένειες Αστυνομικών. Για τους λόγους αυτούς, καθίσταται δίκαιη και επιβεβλημένη η αποζημίωση των αδειών βάσει της προϋπόθεσης που προαναφέραμε.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την προώθηση του αιτήματός μας, η οποία χαίρει της αποδοχής πολλών συναδέλφων μας και θα περιορίσει σημαντικά τις οφειλόμενες άδειες και τα υπηρεσιακά προβλήματα που προκαλεί η ετεροχρονισμένη λήψη τους.

   

Θεσσαλονίκη, 18 Δεκεμβρίου 2020

        
Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                        6948753589

 

Πηγή: eaythes.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...