Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eικόνες ντροπής για την Αστυνομία – Τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 18:30 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Η επίθεση που σημειώθηκε κατά Αστυνομικών έξω από συμβολαιογραφείο της πόλης μας όπου διενεργούνταν πλειστηριασμοί, οδήγησε στον τραυματισμό έξι συναδέλφων μας, οι οποίοι νοσηλεύονται στο 424 ΓΣΝ

για περαιτέρω εξετάσεις. Όλοι οι Αστυνομικοί που ήταν στο σημείο έχουν μικροεκδορές.


Μέρος της ενέργειας αυτής, καταγράφηκε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και εμφανίζει τα πρόσωπα που επιτέθηκαν, τις συνθήκες της επίθεσης και την ανυπαρξία εντολών εκ μέρους του επικεφαλής. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα άτομα που επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς, είναι γνωστά άτομα που έχουν συμμετάσχει και στο παρελθόν σε παρόμοιου τύπου επεισόδια.
Όπως ενημερωθήκαμε, οι εντολές που δέχτηκαν οι συνάδελφοι ήταν η στάση άμυνας, χωρίς την παραμικρή χρήση δημοσίων ειδών. Αυτό επί της ουσίας συνιστά την απόλυτη αδράνεια της Αστυνομίας που μαθηματικά οδηγεί στον τραυματισμό συναδέλφων μας, όπως κι έγινε.
Πλέον, δεν υπάρχουν περιθώρια δικαιολογιών για την στάση της Ηγεσίας. Οι επικεφαλής, ενώ έπρεπε να πρωτοστατούν στα μέτρα τάξης και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των διαταγών τους, ήταν ωσεί παρόντες.
Η άτυπη ασυλία των “μπαχαλάκηδων” είναι ύποπτη και εγείρει ερωτήματα από που πηγάζει. Γιατί τόσα χρόνια αυτοί οι “κύριοι” που έχουν κάνει επάγγελμα τα επεισόδια, δεν συλλαμβάνονται για να δώσουν εξηγήσεις στον Εισαγγελέα;
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης τάσσεται κατά των πλειστηριασμών, πλην όμως επισημαίνουμε ότι η Αστυνομία δεν πρέπει να έχει σε καμία περίπτωση τον ρόλο του σάκου του μποξ ανάμεσα στους πολίτες και την Κυβέρνηση. Αυτοί που ψήφισαν τα μέτρα υπέρ των πλειστηριασμών είναι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της σημερινής κατάστασης που βιώνουν πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Η Αστυνομία δεν θα σηκώσει το βάρος αυτής της απόφασης που αντιτίθεται στην κοινωνική ευημερία των πολιτών της χώρας μας.
Τέλος, η Ένωση θα προστατέψει με κάθε μέσο τους συναδέλφους που δέχτηκαν αναίτια επίθεση και τραυματίστηκαν. Βάσει του οπτικοακουστικού υλικού που έχει στη διάθεσή της θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, ώστε να κληθούν οι υπεύθυνοι και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.
Η ανομία και η ανοχή πρέπει επιτέλους να σταματήσουν!
Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους μας.

 

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος          ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...