Εργασίες Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ.

Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 12:30 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Το πρώτο, μετά το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, Γενικό Συμβούλιο, συνεδρίασε στην Αθήνα (30 - 31 Ιουλίου 2019) ενώ είχε προηγηθεί και η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, κατά την οποία τονίστηκε η αναγκαιότητα συνέχισης της ενωτικής μας δράσης, βάσει προτεραιοτήτων και χρονοδιαγράμματος.

 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ενημερώνοντας το Γενικό Συμβούλιο, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ και άλλων αξιωματούχων αναφέρθηκε στις προεκλογικές και προγραμματικές δηλώσεις για ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας τονίζοντας ότι το «επενδύουμε στην ασφάλεια», σημαίνει ότι δεν κάνουμε περικοπές, πράγμα που πρέπει να αποτυπωθεί στον νέο προϋπολογισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στην πολιτική που θα ακολουθηθεί.

Μάλιστα, εξέφρασε την έκπληξή μας για τις προσλήψεις 1.500 Ειδικών Φρουρών και όχι Αστυφυλάκων καθώς πάγια θέση της Ομοσπονδίας είναι οι προσλήψεις να γίνονται με το αδιάβλητο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης, η ποιοτική ασφάλεια και όχι τα φτηνά εργατικά χέρια.

Επίσης, για τις «φαστ τράκ» ανακλήσεις των αποσπάσεων, για την υπαγωγή των φυλακών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για όσα ακούγονται σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου κ.λπ., τη στιγμή που πάγια θέση μας είναι η απαλλαγή από κάθε μορφής «πάρεργα» και όχι η επιβάρυνση του προσωπικού με επιπλέον αλλότρια καθήκοντα.

Και αφού αναφέρθηκε στα κάτωθι τρία, μείζονος για την Ομοσπονδία μας θέματα, κάλεσε την κυβέρνηση να επιλέξει πιο από αυτά θα προωθήσει προς επίλυση έως τον προσεχή Σεπτέμβριο, ήτοι:

Α) θεσμοθέτηση νέου μισθολογίου σύμφωνα με τις αμετάκλητες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, Β) θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας μετά από ουσιαστικό διάλογο, ώστε να καταλήξουμε στο περιεχόμενο της ρύθμισης αυτής και Γ) επαναφορά των 6.700 οργανικών θέσεων αστυφυλάκων.

 

Από την πλευρά του, ο νέος Υπουργός διευκρίνισε ότι οι αρμοδιότητες των φυλακών δεν αφορούν τους αστυνομικούς και ότι τα όποια προβλήματα θα αντιμετωπιστούν και με την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας, πρόταση – που έχουμε ήδη υποβάλει στην ηγεσία.

Απαντώντας στη συνέχεια στις τρεις προτεραιότητες που του θέσαμε, είπε:

Α) Όσον αφορά τo μισθολόγιο, ότι θα συζητήσει με τους συναρμόδιους υπουργούς και ότι θα ακολουθήσει συγκροτημένος διάλογος με την Ομοσπονδία.

Β) Στο ζήτημα της θεσμοθέτησης της επικινδυνότητας της εργασίας αφού και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας άφησε «ανοικτό παράθυρο» για εναλλακτικές λύσεις, είπε, ότι θα γίνει διάλογος ώστε στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων να ληφθεί ρεαλιστική απόφαση που μπορεί να έχει οικονομικό ή ασφαλιστικό περιεχόμενο.

Γ) Είναι σωστά όσα έχουμε πει για τις προσλήψεις ειδικών φρουρών, αλλά είναι ζήτημα εκτάκτου ανάγκης για την ασφάλεια της χώρας. Κάλεσε δε το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού να εμπιστευτεί και να στηρίξει τη νέα ηγεσία διότι έχει ψηλά στην ατζέντα της τη βελτίωση του εργασιακού στάτους του αστυνομικού και την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων.

Η Ομοσπονδία, τέλος, αναμένει ουσιαστικές απαντήσεις έως τον προσεχή Σεπτέμβριο. Όλοι θα κριθούμε από την αξιοπιστία μας!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...