Ο αστυνομικός που απέτρεψε αυτοκτονία στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 11:34 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Εκτός υπηρεσίας αστυνομικός, πρόλαβε και πήρε την καραμπίνα από άντρα που ήθελε να αυτοκτονήσει στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Πραγματικά, ως «άγγελος» βρέθηκε ο αστυνομικός Νίκας Ηλίας, στο σωστό σημείο την σωστή στιγμή. Όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα, ο αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας, κατάφερε να αποτρέψει αυτοκτονία στην περιοχή της Θέρμης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιουνίου, ενώ ο Νίκας Ηλίας, είχε τελειώσει από την υπηρεσία του, κινούταν στην περιοχή της Θέρμης, κοντά στην οικεία του. Τότε άκουσε έναν πυροβολισμό και αμέσως πήγε να δει τι συμβαίνει.

«Ξαφνικά άκουσα έναν πυροβολισμό και με παραξένευσε. Είδα λίγο πιο κάτω ένα αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου, με ανοιγμένη την πόρτα του συνοδηγού. Πήγα να δω τι γίνεται, γιατί μου φάνηκε περίεργη εικόνα αυτή μέρα μεσημέρι. Πλησιάζοντας βλέπω έναν κύριο και τον ρωτάω «είστε καλά;». Εκείνος άρχισε να μουρμουρίζει και τότε είδα την καραμπίνα ανάμεσα στα πόδια του και σημάδευε το σαγόνι του» περιγράφει ο κύριος Ηλίας.

Ο άντρας που ήταν περίπου 80 ετών, είχε κατέβει από το αυτοκίνητο, πήγε στη θέση του συνοδηγού και ήταν ξαπλωμένος. Όπως μας λέει ο αρχιφύλακας, Νίκος Ηλίας, βρέθηκε κάλυκας και στη θέση του οδηγού, καθώς ο άντρας πυροβόλησε πριν τον βρει ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει τον εαυτό του. Όταν τον βρήκε ο αρχιφύλακας, ήταν έτοιμος να πυροβολήσει δεύτερη φορά...

Πως τον σταμάτησε

«Αμέσως του είπα, περιμένετε λίγο κύριε, τι πάτε να κάνετε, δεν είναι σωστό» αναφέρει ο κ. Ηλίας και συνεχίζει: «Κράτησα την ψυχραιμία μου. Κάθισα λίγο του μίλησα ευγενικά και ήπια. Προσπαθούσα να τον πλησιάσω περισσότερο, ώστε να του πάρω την καραμπίνα από τα χέρια. Όταν έφτασα σε καλό σημείο του κράτησα το χέρι που κρατούσε ένα ξύλο για να πατήσει με αυτό την σκανδάλη, επειδή δεν έφτανε με το χέρι. Κρατώντας του αυτό το χέρι, ώστε να μην γίνει κάποιο ατύχημα, του είπα «πάρτε λίγο το όπλο από το σαγόνι σας γιατί δεν καταλαβαίνω τι μου λέτε». Όταν γύρισε λίγο προς το μέρος μου, τότε με μια γρήγορη και αιφνιδιαστική κίνηση του αφαίρεσα το όπλο από τα χέρια και έβγαλα από την θαλάμη το φυσίγγιο».

Όπως υπογραμμίζει ο αρχιφύλακας, μπόρεσε και πήρε το όπλο με μια κίνηση λόγω των εκπαιδεύσεων που γίνονται στην αστυνομία και κράτησε την ψυχραιμία του λόγω πείρας. «Κάνουμε εκπαιδεύσεις με Έλληνες και ξένους εκπαιδευτές, που μας μαθαίνουν πως να αφαιρούσε γρήγορα το όπλο από ένοπλο.Ψυχολογικά το χειριστικά βάση της 27χρονης εμπειρίας ως αστυνομικός, που υπηρέτησα στην ασφάλεια και σε άλλες υπηρεσίες».

Γιατί ήθελε να αυτοκτονήσει ο άντρας

Ο ηλικιωμένος, ήθελε να βάλει τέλος στην ζωή του για προβλήματα που αντιμετώπιζε στην υγεία του αλλά και στο οικογενειακό του περιβάλλον.

«Έλεγε ότι έχει προβλήματα υγείας, προβλήματα με το σπίτι του και την οικογένεια του. Του έλεγα ότι θα φωνάξουμε κάποιο μέλος της οικογένειας να το συζητήσουμε και θα ότι θα τον πάω εγώ στο νοσοκομείο αν χρειαστεί. Προσπαθούσα να τον ηρεμήσω» αναφέρει ο αστυνομικός.

Εφόσον πήρε το όπλο από τα χέρια του, στο σημείο έφτασε η γυναίκα του ηλικιωμένου και περιπολικό της αστυνομίας. «Όταν του πήρα το όπλο ηρέμησε, κατάλαβε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα πια. Ήρθε η γυναίκα του, κάλεσα και τους αστυνομικούς άμεσης δράσης και μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Θέρμης».

«Νιώθω ευχάριστα για αυτό που έκανα. Πιστεύω πως κάναμε μια πάρα πολύ καλή πράξη» δηλώνει στο Seleo, ο αστυνομικός που απέτρεψε την αυτοκτονία του ηλικιωμένου.

 

www.seleo.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...