Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του ΤΕΑΠΑΣΑ για τις κρατήσεις και τα εφάπαξ βοηθήματα

Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 19:53 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Σας γνωρίζουμε ότι, την 28 Δεκεμβρίου 2017, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β' - 4603) η Υπουργική Απόφαση με την οποία


τροποποιούνται οι καταστατικές διατάξεις του ΤΕΑΠΑΣΑ. Ειδικότερα, τροποποιείται αναδρομικά από 01-01-2017, τόσο ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος, όσο και οι ασφαλιστικές κρατήσεις των ένστολων ασφαλισμένων του προαναφερόμενου Ταμείου.
Επισημαίνεται ότι, η ως άνω τροποποίηση μειώνει για πρώτη φορά το ποσοστό των ασφαλιστικών κρατήσεων, χωρίς να επηρεάζει τη βιωσιμότητα του Ταμείου, καθώς και το ύψος του χορηγούμενου εφάπαξ βοηθήματος, ενώ στις περιπτώσεις που παρουσιάζεται ελάχιστη αύξηση ασφαλιστικών εισφορών υπάρχει ανάλογη αύξηση και στις παροχές.
Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι, το ως άνω κείμενο της Υ.Α. που υιοθετήθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό, είναι ταυτόσημο με το αντίστοιχο κείμενο που προέκυψε από τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΑΠΑΣΑ, στο οποίο συμμετέχει δια εκπροσώπων της η Ομοσπονδία μας, αλλά και οι λοιποί συνδικαλιστικοί φορείς των ασφαλισμένων στο εν λόγω Ταμείο.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...