Επίσκεψη της Ένωσης στο ΚΙΘ. Το δικαίωμα στην περίθαλψη πρέπει να κατοχυρώνεται επί ίσοις όροις

Σάββατο, 02 Ιουνίου 2018 12:43 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης (ΚΙΘ), Αστυνομικό Διευθυντή κ. Βασίλειο ΤΖΑΛΟΚΩΣΤΑ.

 

Με μεσολάβηση της Ένωσης, η Διοίκηση του 424 ΓΣΝ αποκρίθηκε θετικά στην πρόταση για κατάργηση της υποχρεωτικής έκδοσης παραπεμπτικών από το ΚΙΘ για την εξέταση των Αστυνομικών. Ωστόσο, μας επισημάνθηκε ότι για την οριστική επίλυση του ζητήματος θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία του 424 ΓΣΝ και με το ΚΙΘ.

Ο Διευθυντής του ΚΙΘ, μας γνωστοποίησε ότι υπάρχει παλαιότερη διαταγή του 424 ΓΣΝ που δεσμεύει για την έκδοσή παραπεμπτικών, και μόνο το Νοσοκομείο με νεότερη διαταγή του μπορεί να ορίσει την κατάργηση αυτής της υποχρέωσης. Η Ένωση θα ενημερώσει εγγράφως το 424 ΓΣΝ για τη θέση του ΚΙΘ ώστε να επιλυθεί το ζήτημα.

Δυστυχώς, οι ελλείψεις σοβαρών ειδικοτήτων Ιατρών στο ΚΙΘ δημιουργούν κενά στην ιατρική περίθαλψη των συναδέλφων. Μεγαλύτερο κώλυμα δημιουργεί η έλλειψη ορθοπεδικού, καθώς τα περισσότερα περιστατικά εν ώρα υπηρεσίας αφορούν αυτή την ειδικότητα. Μεταφέραμε στον κ. Διευθυντή, την ανάγκη ενημέρωσης της αρμόδιας Διεύθυνσης Υγειονομικού ΑΕΑ για την υφιστάμενη κατάσταση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΚΙΘ επισκέπτονται οι Αστυνομικοί όλης της Βόρειας Ελλάδας, και όχι μόνο της ΓΑΔΘ.

Ένα μόνιμο παράπονο των συναδέλφων είναι η άρνηση ορισμένων υπηρεσιακών ιατρών του ΚΙΘ να χορηγούν βεβαιώσεις για ιδιωτική χρήση για συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις. Ο κ. Διευθυντής ανέφερε ότι υπάρχει έγγραφο του ΕΟΠΥΥ που δεν επιτρέπει την χορήγηση αυτών.

Ένα ακόμα θέμα που μας μεταφέρθηκε και σχολιάζεται αρνητικά, είναι η καθυστερημένη άφιξη των ιατρών για την εξέταση των ασθενών. Όπως μας αναφέρθηκε, ορισμένοι ιατροί αργοπορούν κατά συνήθεια και δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Το γεγονός αυτό, δρα επιβαρυντικά στους ασθενείς συναδέλφους μας, οι οποίοι μη μπορώντας να αντιδράσουν, περιμένουν αγόγγυστα να έρθει η στιγμή της εξέτασής τους. Η αδικαιολόγητη ταλαιπωρία των ασθενών, εκθέτει το προσωπικό του ΚΙΘ και τις συνθήκες λειτουργίας του. Με μοναδικό στόχο την προστασία της υγείας των Αστυνομικών της ΓΑΔΘ, αιτηθήκαμε τον έλεγχο των ανωτέρω καταγγελιών.

Επίσης, αναφέραμε την έγγραφη καταγγελία μέλους μας για την άρνηση εξέτασής του από ιατρό του ΚΙΘ. Ο εν λόγω ιατρός δεν προχώρησε στην εξέταση του ασθενούς, επικαλούμενος την ύπαρξη συνταγογράφησης από άλλο ιατρό. Η Ένωσή μας δηλώνει ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι αντιδεοντολογικές, αντίκεινται στη φύση του λειτουργήματος του ιατρού και δεν επιτρέπονται στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας που μετρά εκατοντάδες τραυματίες. Ζητήσαμε να ελεγχθεί ο ιατρός, να διατυπώσει τους λόγους που αρνήθηκε την εξέταση, και κατά πόσο αυτοί οι λόγοι ευσταθούν. Ο κ. Διευθυντής δεσμεύτηκε να ελέγξει τις συνθήκες τέλεσης του περιστατικού και αναμένουμε τα αποτελέσματα του ελέγχου του.

Στην ίδια κατεύθυνση, μέλη της Ένωσης έχουν αναφέρει την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και αναλώσιμων υλικών στο ΚΙΘ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι ιατροί να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν πλήρως στα καθήκοντά τους. Ρωτήσαμε τον κ. Διευθυντή αν έχουν γίνει τα κατάλληλα έγγραφα προς τις Προϊστάμενες Υπηρεσίες για την έγκριση δαπανών. Όπως μας αποκρίθηκε, οι ελλείψεις έχουν αποτυπωθεί εγγράφως και γίνονται οι μέγιστες προσπάθειες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Όσον αφορά τις καταγγελίες και τα παράπονα των μελών μας, δεσμεύτηκε ότι θα επιστήσει την προσοχή στους ιατρούς για να μην υπάρχουν περιπτώσεις ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Τέλος, παρότι το προσωπικό και ανάγκες του Ιατρείου αυξάνονται, οι διαθέσιμοι χώροι είναι περιορισμένοι και δημιουργούν πρακτικά προβλήματα. Μοναδική λύση αποτελεί η εξεύρεση νέου κτιριακού χώρου, ώστε να στεγαστεί το Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα διευκολύνουν ιατρούς και ασθενείς.

Το δικαίωμα στη περίθαλψη πρέπει να κατοχυρώνεται επί ίσοις όροις για όλους τους Αστυνομικούς, πέρα από διαχωρισμούς που βασίζονται σε τοπικά ή πληθυσμιακά κριτήρια. Το Κεντρικό Ιατρείου Θεσσαλονίκης επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται όπως το αντίστοιχο Κεντρικό Ιατρείο της Αθήνας, και να δίνεται η ίδια βαρύτητα στις ανάγκες του προσωπικού και των συναδέλφων που το επισκέπτονται.

 

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

THESSpolice

  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags
ΔΩΡΕΑΝ δυο παιδίατροι για τα παιδιά των μελών της
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των μελών της,
Συνεργασία της Ένωσης με την ομάδα Αθλητικής
Συνάδελφοι, Όπως είχαμε ανακοινώσει, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συνεχίζει
Απαντήσεις σε θέματα που αφορούν
Δεν μπορώ να πάω στην υπηρεσία μου σήμερα λόγω ασθένειας. Τι κάνω;Σε περίπτωση που για
Η μισθοδοσία των Στελεχών των ΕΔ και ΣΑ σε νέα
Τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ που μισθοδοτούνται από το 2010 και μετά μέσω Ενιαίας Αρχής
Τι ισχύει για την υγειονομική και φαρμακευτική
Θεσσαλονίκη, 11 Ιανουαρίου 2016Η Ε.Α.Υ.Θ. ενημερώνει όλους τους συναδέλφους ποιοι είναι
Πρόγραμμα λειτουργίας εξωτερικών ιατρείων 424.
Γνωστοποιήθηκε από τη γραμματεία του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου το πρόγραμμα
Ερωτηματολόγιο για ίδρυση σκοπευτικού συλλόγου
Υπάρχει πρόθεση να δημιουργηθεί Σκοπευτικός Σύλλογος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης!Για το λόγο
Το ασφαλιστικό Αστυνομικών. Όρια ηλικίας,
Το ασφαλιστικό Αστυνομικών - Στρατιωτικών. Όρια ηλικίας, υπολογισμός σύνταξης και εφάπαξ,

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/a3509bcca3a922408304b9403713d059.jpg
Τα τελευταία χρόνια, οι εσωτερικές μεταθέσεις εντός της ΓΑΔΘ έχουν ακριβώς την ίδια χροιά. Γι’
cache/resized/c5c8c51d3ceeff9bce04208a8a18856f.jpg
Οι φετινές μεταθέσεις εντός της ΓΑΔΘ αποτύπωσαν τα αξεπέραστα προβλήματα που παρουσιάζουν οι
cache/resized/a4c554868d8b312f5ae60a4927e1b775.jpg
Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα εθνικό δράμα, με απροσδιόριστο ακόμα το μέγεθος της
cache/resized/d5a141963e1620767ba407760b2b9733.jpg
Τα οξυμένα προβλήματα των υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας και του ανθρώπινου δυναμικού αυτών,
cache/resized/26b4c0cf9eeecc5407821c5f9b59c029.jpg
Την 13 Ιουλίου 2018, κατά την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης
cache/resized/a7ba5150c05c0e8784f5757370de0f75.jpg
Καθίστε παιδάκια μου γύρω μου, να σας πω ένα παραμύθι. Μια φορά κι έναν καιρό που λέτε, ήταν η
cache/resized/2aad4698a8be5a5b9acc6db00fc70e1a.jpg
Αλγεινή εντύπωση προκαλούν στο κλιμάκιο της EUROCOP οι εικόνες ντροπής και αίσχους από το Κέντρο
cache/resized/1c31e2671d3c94f8f168cfeea81c2d4b.jpg
Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή της Διεύθυνσης

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...