Εισαγωγή 2500 ιδιωτών στις αστυνομικές σχολές για το έτος 2016. Κύριο

Τους τελευταίους μήνες η Χώρα καλείται να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις οι οποίες οφείλονται στην τεράστια εισροή προσφύγων στον Ελλαδικό χώρο.

 

 

Καθημερινά ανοίγουν νέα κέντρα κράτησης ανοιχτού τύπου ενώ σιγά σιγά ανοίγουν ξανά και τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών. Όλο αυτό το βάρος το έχει επωμιστεί αποκλειστικά και μόνο το ένστολο προσωπικό.

Σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός κ.ΜΟΥΖΑΛΑΣ είπε ότι καθημερινά περίπου 5000 Αστυνομικοί θα πρέπει να απασχολούνται για το μεταναστευτικό.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει συρρικνωθεί λόγω των μαζικών συνταξιοδοτήσεων και των ελάχιστων προσλήψεων Αστυνομικών. Όπως γίνετε αντιληπτό σε καμία περίπτωση η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και να χρησιμοποιεί καθημερινά 5000 Αστυνομικούς αποκλειστικά για το μεταναστευτικό ζήτημα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην δημόσια ασφάλεια και τάξη της χώρας αφού θα ελαχιστοποιηθούν οι Αστυνομικοί που θα περιπολούν και θα αστυνομεύουν και επίσης οι συνθήκες εργασίας του Έλληνα Αστυνομικού θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο αφού θα καλείται να εκτελεί υπηρεσία ασταμάτητα χωρίς την απαραίτητη ξεκούραση και χωρίς τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα ήδη έχει αρχίσει να διαπιστώνεται σε πάρα πολλές υπηρεσίες ανά την Ελλάδα όπου αστυνομικοί καλούνται να ταξιδεύουν 4 ώρες και να εκτελούν επιπλέον 8 ώρες υπηρεσία σε πόλεις εκτός της έδρας τους, ενώ οι χιλιάδες αποσπάσεις σε όλες τις πόλεις που αντιμετωπίζουν προσφυγικό πρόβλημα είναι λύση προσωρινή η οποία προκαλεί τεράστια προβλήματα και στις διευθύνσεις από τις οποίες αποσπώνται οι συνάδελφοι.

Το προσφυγικό είναι ένα πανευρωπαϊκό ζήτημα το οποίο δυστυχώς το έχει επωμιστεί εξ ολοκλήρου η Χώρα μας. Επίσης, τα σύνορα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.

Με όλα όσα αναφέραμε παραπάνω είναι ευκόλως αντιληπτό ότι το σώμα της ΕΛ.ΑΣ. όπως επίσης και το Λιμενικό και άλλες υπηρεσίες θα πρέπει άμεσα να ενισχυθούν με προσωπικό ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν επάξια σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία για την Χώρα μας.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, πέρα από οποιεσδήποτε μνημονιακές δεσμεύσεις όπου θα τις επιτρέψουν να κάνει άμεσα προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία.Σε καμία περίπτωση οι 800 περίπου πολίτες οι οποίοι θα εισέλθουν στην ΕΛ.ΑΣ. μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων για το έτος 2016 δεν επαρκούν για να καλύψουν τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί.

Ζητάμε την άμεση αύξηση των προσλήψεων σε 2500-3000 για το έτος 2016 και την διατήρηση του αριθμού των εισακτέων σε αυτά τα επίπεδα για τα επόμενα 2 με 3 έτη έτσι ώστε να εισαχθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός στις Αστυνομικές Σχολές που θα μπορέσει να επανδρώσει τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Τονίζουμε και διευκρινίζουμε ότι η πρόταση μας αφορά ως μόνο τρόπο προσλήψεων τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Επίσης, θα πρέπει να απαιτηθεί πλην των προσλήψεων και η άμεση υλικοτεχνική υποστήριξη των υπηρεσιών που καθημερινά απασχολούνται με το μεταναστευτικό με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Άλλωστε κάτι ανάλογο έπραξε και η Γαλλική Κυβέρνηση μετά τα συνεχή τρομοκρατικά χτυπήματα που δέχθηκε εντός των συνόρων της. Αναμένουμε σύντομα να αναλάβουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες οι Αρμόδιοι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των προσφύγων.

Ειδάλλως κανείς δεν πρόκειται να εγγυηθεί για πόσο ακόμα θα μπορεί να ανταπεξέλθει το αστυνομικό προσωπικό με αυτούς τους ρυθμούς εργασίας με τα ελάχιστα εφόδια και με αυτά τα ωράρια.

 

Α.Σ.Π.Α.Θεσσαλονίκης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...